Ajándék Terminál - sajtótúra

14:09

Az előző hetünk sűrűn volt, hiszen 4 eseményre lettünk meghívva Mimivel, a Life Of Peam bloggerével. Szerdán a sort a Design Terminál karácsonyi rendezvénysorozatának, az Ajándék Terminálnak a sajtótúrája indította. Nagyon érdekelt, hogy mit is takar a sajtótúra, így izgalommal indultam el otthonról.



Az Ajándék Terminál lényegében egy karácsonyi vásár, melyet idén már negyedik alkalommal rendeztek meg. Több, mint 150 magyar designer termékeit vonultatja fel az ünnepek előtt, mondhatni azt is, hogy a magyar tervezők egyik legfontosabb seregszemléje. Több tervező erre az eseményre időzíti az új termékek megjelenését. 


A túra a Gresham Palotában kezdődött. Nagyon szimpatikus volt számomra, hogy a Design Terminál sajtóreferense fogadta az eseményre érkezőket. Még vártunk a többi meghívottra, addig teát, kávét és narancslevet kínálat számunkra. Mikor az utolsó ember is megérkezett, együtt átsétáltunk a Deák téren lévő Design Terminálba. 


Az Erzsébet téren pont akkor építették a Hello Wood és a Magyar Ökomenikus Segélyszervezet közös karácsonyfáját, mikor mi is megérkeztünk. Ez a fa azért is különleges, mert karácsony után a teljes tartalmát a rászoruló családoknak adják. Elkészülte után bárki megtekintheti, sőt még helyet is foglalhat a fa belsejében lévő rönkökön.


Az útunk itt még nem ért véget, hiszen még közel se láttunk mindent. A következő helyszín a Design Terminállal szemben helyeztkedett el, ez egy kihelyezett kiállító terem volt. Ebben a teremben főleg bútorok, lakáskiegészítők és design elemek kaptak helyet. Nekem főleg azok a bútorok tetszettek, melyek letisztult vonalvezetéssel készültek, de a bohókás mesefiguráknak is csak nehezen tudtam ellenállni. 


Az utolsó helyszín volt számomra a legizgalmasabb, hiszen megérkeztünk a divat végtelen birodalmában. Ez a Desig Terminál épületének legfelső emeletén található a kiállító terem volt, ahol a magyar divattervezők darabjai sorakoznak a polcokon. Izgalommal néztem szét a sok szép darab között és bizony egy-két kreáció láttán még szívem is megfájdult. 


Három tervező jött el és mesélt nekünk az új kollekcióikról. Mind a három nagyon izgalmas dolgokat mondott, de a legjobban Miny Viktóra, parfümőr előadás tetszett. Régóta dolgozok parfümökkel, bár az én dolgom csupán a termékek ismeretére és eladására korlátozódik. Viktória olyan elkötelezettséggel és lelkesedéssel beszélt a parfümjeiről, hogy egyből megfogott az a világ, ami képvisel. Azt is megtudtuk tőle, hogy régebben a parfüm luxuscikk volt, ám most már elvesztette exkluzivitását, hiszen tömegtermékké vált. A parfümőr ezt az elfelejtett világot szeretné visszahozni a munkássága által.


Az előadások után beszélgettem egy-két tervezővel és meglepődtem, mennyire segítőkészek és nyitottak. Ha minden jól megy, januárban az ő munkásságukat is jobban megismerhetitek.


Minden divatkedvelőnek ajánlom, hogy karácsony előtt menjen el az Ajándék Terminálba, hiszen rengeteg csodálatos termék várja őket. Én sajnálom, hogy ez az első év, amikor eljutottam ebbe a birodalomba, de innentől fogva megígértem magamnak, hogy minden évben karácsony előtt szét fogok itt nézni. December 24.-ig még jó pár nap van hátra, fel a kabátot és irány az Ajándék Terminál.



You Might Also Like

0 megjegyzés

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images