Hogyan sminkelj évszaktípusok szerint? - Nyár

16:33

Nyár típus: sejtelmes, klasszikus, elegáns. A nyár típusú hölgyek színei elég változatosak, hiszen egyaránt ide tartoznak a szőke, zöld szemű és a barna, szürke szemű hölgyek. Talán ezt a színkategóriát a legnehezebb felismerni, mert kevésbé egyértelmű, kevésbé általánosítható jegyeik vannak. Pont ezért mindhárom nyár típushoz kerestem híres színésznőket, így talán még könnyebb lesz a beazonosítás számotokra. Nézzük is a karakterjegyeket: 


VILÁGOS NYÁR (nyár-tavasz): 

Alapozó:amennyiben rózsás tónusú az arcbőröd (viszonylag elég ritkán találkozni vele), akkor olyan alapozó márkát keress, amelyben létezik kifejezetten rózsás tónusú alapozó is, ez sokkal szebben rá fog simulni az arcodra, mint a neutrális vagy sárga színek. 
Szemhéjpúderek:nappalra világos drappot vagy halvány rózsaszínt vigyél fel a mozgó szemhéjadra, majdcsokibarnával árnyékold. Alkalmi sminkként sose készíts magadnak fekete füstös szemeket, mert ezt a típust a fekete smokey nagyon lesápasztja. Ehelyett dolgozz sötétbarnával vagy szürkével – ezekből is gyönyörű füstös sminket készíthetsz magadnak.Ügyelj arra, hogy a világos bőrön mindig nehezebb, ezért munkaigényesebb is szépen elsatírozni az erős színeket! 
Tusvonal: a szurokfekete tusvonal sokszor túlságosan harsány e típus számára, így én előszeretettel cserélem le sötétbarnára. Ha nincs sötétbarna tusod, akkor a vizes ecsetet mártsd sötétbarna szemhéjpúderbe, és úgy húzz vonalat. 
Pirosító: halvány rózsaszín árnyalatokat keresd! A világos nyár típusú hölgyeken sokszor látom túl sárgásnak, sárgásbarnának a bronzosítót, szerintem kevésbé illik ehhez a gyönyörű rózsás típushoz. 
Szájfény és rúzs: világos rózsaszín, nude-rózsaszín színeket érdemes használnod a mindennapokban. Ha erősebb színre vágysz, akkor a fukszia színű rúzs a tökéletes választás számodra (pl. LilyLoloPassion Pink rúzsa).


Szemszíned: kék, zöld
Hajszíned: a világostól a közép szőkéig illetve hamvas szőke.
Bőrtónusod: rózsaszínes bézs, nagyon világos bézs, világos bézs.
Néhány világos nyár hölgy a hírességek közül: Blake Lively, ReeseWitherspoon.
Színek, melyek a legelőnyösebbek számodra: szürke, acélszürke, csoki barna, drapp, halvány rózsaszínes bézs, pasztell rózsaszín, lazac, rózsaszín, fukszia, koszos lila, levendula, nefelejcs kék, acél kék, tengerész kék, ég kék, akvamarin kék, tenger zöld, luc zöld, halványsárga.



HIDEG NYÁR (nyár-tél):

Alapozó: vásárlás előtt győződj meg arról, hogy neutrális vagy rózsás bőrtónusod van. A rózsás tónusú bőr jellemzője, hogy a csuklón futó erek színe kék vagy lila. 
Szemhéjpúderek: nappalra drapp színt vagy halvány rózsaszínt vigyél fel a mozgó szemhéjadra, majd tószínnel árnyékold. Füstös sminkhezsötét szürkét (pl. LilyLoloSidewalk), sötét kék vagy zöld színeket érdemes használnod. 
Tusvonal: sötétszürke vagy fekete színek emelik ki leginkább a külsődet. 
Pirosító: közép és sötétebb rózsaszín árnyalatok emelik ki szépségedet a legjobban. 
Szájfény és rúzs: sötét rózsaszín, málnaszínű vagy mályvaszínű rúzst és szájfényt érdemes magadnak beszerezni. 


Szemszíned: kék, szürke
Hajszíned: a közepestől a sötét hamvas barnáig.
Bőrtónusod:szürkés bézs, hideg bézs, világos vagy közepes-neutrális bézs. 
Néhány hideg nyár hölgy a hírességek közül: MichelleTrachtenberg, Emily Blunt. 
Színek, melyek a legelőnyösebbek számodra: szén szürke, acélszürke, szürke,drapp, tópszín, halvány rózsaszínes bézs, jeges rózsaszín, rózsaszín, halvány fukszia, élénk violaszín, málna, erős piszkos lila, piszkos lila, levendula, nefelejcs kék, tengerész kék, akvamarin kék, világos akvamarin, tenger zöld, smaragd zöld, örökzöld.

Ami fontos a NYÁR típusú hölgyeknek a bőrápolás kapcsán: a nyár típusú hölgyeknek nagyon nagy számban van érzékeny bőrük, így fontos, hogy elkerüljék azokat a kozmetikumokat, melyek vegyszert, alkoholt vagy talc (zsírkőt) tartalmaznak. Ezek mindegyike irritálhatja az érzékeny bőrt.




LÁGYNYÁR (nyár-ősz):

Alapozó:világos arcbőrödhöz a világosabb bézs alapozó árnyalatok közül válasszál. 
Szemhéjpúderek: nappalra halványrózsaszínes bézst (pl. LilyLoloStark Naked) vigyél fel a mozgó szemhéjadra, majd tópszínnelárnyékold. Füstös szemsminknél dolgozz sötétbarnával (egy kis burgundi vagy mályvaszínt is belecsempészhetsz), zölddel vagy szürkével. Ügyelj arra, hogy a világos bőrön mindig nehezebb, ezért munkaigényesebb is szépen elsatírozni az erős színeket! 
Tusvonal: a szurokfekete tusvonal sokszor túlságosan harsány e típus számára is, így inkább sötétbarna vagy szürke vonallal keretezd a szemedet. 
Pirosító: közepes rózsaszín árnyalatok a legszebbek rajtad. 
Szájfény és rúzs: rózsaszín, halvány mályvaszíneket érdemes használnod a mindennapokban. Ha erősebb, alkalmi színre vágysz, akkor az ajkadra málna vagy burgundi rúzst vigyél fel. 



Szemszíned: szürkés-kék, zöld 
Hajszíned: a világostól a közép hamvas barnáig, melybe szőkés hajtincsek is vegyülhetnek. 
Bőrtónusod: rózsaszínes bézs, nagyon világos bézs, világos vagy közepes-neutrális bézs. 
Néhány lágynyár hölgy a hírességek közül: JessicaBiel, Ellen Pompano. 
Színek, melyek a legelőnyösebbek számodra: szürke, grafitszürke,tópszín, halvány rózsaszínes bézs, sötét rózsaszín, mályva, baba rózsaszín, sötét mályva, málnaszín, burgundi, koszos lila, levendula, nefelejcs kék, tengerész kék, közép kék, jáde zöld, fenyő zöld,luc zöld, smaragd zöld, világos zöld, halványsárga. 

Kérdésed van? Itt tudod feltenni nekem: fulop.judit@e-makeup.hu 

Fülöp Judit, az E-makeup sminkmestere.

You Might Also Like

0 megjegyzés

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images